Digitalizarea sistemului financiar

DIGITALIZAREA SISTEMULUI FINANCIAR – IMPLEMENTARE și CONSECINȚE

Cu toții observăm cum în viața de zi cu zi, de ceva vreme se implementează diverse proiecte digitale financiare cu scopul “de a ne face viața mai ușoară”, lucru care așa cum veți observa din acest articol,este departe de a fi adevărat.

După terminarea celui de-al doilea război mondial, puterea lumii a fost preluata de America, ceilalți câștigători devenind de facto sateliți ai acesteia, creându-se un adevărat imperiu în toate sensurile cuvântului, Imperiul American, denumirea din înscrisuri fiind Statele Unite ale Americii, tocmai pentru că în gândirea oamenilor noțiunea de “imperiu” nu era văzută cu ochi buni, imperiile aducând multă suferință de-a lungul timpului.

Ca orice mare imperiu, Statele Unite ale Americii au stabilit ca moneda care va sta la baza tuturor tranzactiilor comerciale internaționale să fie dolarul, astfel fiind controlat tot fluxul financiar.

Până în anul 1971 dolarul american era legat de aurul fizic, în sensul că, cantitatea de dolari printată nu putea depăși cantitatea de aur deținută de Statele Unite ale Americii.

În fatidicul an 1971, președintele SUA, Nixon, a ținut un discurs declarând că dolarul va fi decuplat de la aur, astfel Federal Reserve putând să printeze oricât de multă hârtie pentru a putea fi achitată datoria externă a SUA față de diverșii creditori.

Decizia luată de Federal Reserve care este Banca Centrala a SUA si care este o entitate privată aparținând familiei Rotschild a avut la bază faptul că Statele Unite ale Americii nu au putut înapoia datoria Angliei, întrucât aurul pur și simplu fusese sustras din vistierie, astfel că datoria a fost achitată cu dolari printați care nu mai aveau acoperire în absolut nimic, fiind pur și simplu niște hârtii lipsite de valoare.

Decuplarea dolarului de aur a dus la creearea unor bule financiare de-a lungul timpului, recesiunea din anii ‘80 sau criza financiară din 2008, ambele datorându-se printării dolarului și introducerii acestuia în economie prin fondurile de investiții.

Ajungând în prezent, observăm că o nouă criză stă să bată la ușă, însă de data aceasta totul este diferit față de ceea ce am văzut la crizele anterioare.

Niciodată nu s-au strâns atâtea crize concomitent, toate fiind induse, mai puțin cea financiară care este reală cu adevărat.

Imperiul American a ajuns la o datorie externă de 124% din PIB, iar acest lucru coroborat cu faptul că dominanța dolarului la nivel global scade cu viteza luminii, aruncă America într-un faliment inevitabil.

Reamintesc că recent, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au stabilit ca vor vinde petrolul în alte monede decât dolarul, stabilind finalul petro-dolarului.

America a ajuns în situația disperată în care creditorii săi să nu mai accepte dolarul ca monedă de plată, startul dându-l Rusia care a stabilit ca orice produs exportat către UE sau SUA va fi achitat în ruble, nu în euro sau în dolari. Tocmai acesta este motivul războiului din Ukraina, anume refuzul Rusiei de a mai vinde resurse care au o valoare reală contra unui dolar sau a unui euro care nu valorează nimic. Astfel, atât statele UE, cât si America sunt nevoite să plătească resursele cu o monedă pe care nu o pot printa și asupra căreia nu dețin controlul.

Aceste lucruri nu vor fi prezentate în jurnalele de știri și în nicio publicație on-line, toate fiind cumpărate și sub directa coordonare a serviciilor, plătite pentru o dezinformare masivă și pentru a ține oamenii într-o stare de letargie, timp în care noul sistem financiar global se va schimba din temelii.

Dar să vedem în ce va consta schimbarea sistemului financiar global. În primul rând, la nivelul fiecărui stat din UE se va implementa o aplicație la care fiecare cetățean va fi obligat să acceadă pentru a mai putea participa la viața de zi cu zi. În aplicația respectivă vor fi implementate inclusiv conturile bancare, iar în lipsa cash-ului înțelegem de ce refuzul de a accesa această aplicație te va scoate din viața reală, probabil nici în metaverse nu vei putea trăi.

Acest sistem va trebui implementat într-un termen relativ scurt, ministrul digitalizării din România, Burduja, fiul lui Marinel Burduja, (printre altele și fost vicepreședinte al Bancorex în perioada 1994-1996, bancă ce a dat faliment în anul 1999, strângând datorii de nu mai puțin de 2.7 miliarde de lei, aproximativ 7% din PIB-ul României la acea vreme (un echivalent de aproximativ 25 miliarde astăzi, raportat la PIB-ul actual), asumându-și jumătatea anului 2023 ca termen de finalizare a digitalizării.

Se observă o grabă în implementarea acestei digitalizări întrucât America nu mai poate aștepta, iar pentru evitarea falimentului are nevoie urgentă de un nou sistem financiar global care va fi pe blockchain, deci digitalizat.

Ce înseamnă asta? Este foarte simplu: totul se va raporta la un grup restrâns de proiecte care vor executa toate tranzacțiile bancare din lume 24/24, 7 zile din 7, fiecare operațiune fiind efectuată în câteva secunde.

VISA, MASTERCARD, SWIFT.

Bineînțeles că mai marii lumii deja au lansat proiectele lor care vor sta la baza acestui sistem financiar global, acestea fiind cele din ISO 20022, partenere VISA, MASTERCARD, SWIFT.

În paralel cu acestea vor fi lansate CBDC-urile, care vor fi monede digitale emise de Băncile Centrale și care sub auspiciul ținerii în frâu a inflației, vor fi emise cu o perioadă de valabilitate de 45 – 60 zile. Practic, omul de rând nu mai poate strânge bani, toți banii rămași necheltuiți vor fi retrași de către emitent la sfârșitul perioadei de valabilitate.

Ca o alternativă la aceste CBDC-uri care în mod cât se poate de evident sunt construite pentru a sărăci și mai mult oamenii din clasa de mijloc și a adânci gaura dintre cei bogați și cei săraci, ar fi investițiile premature exact în proiectele care vor sta la baza acestui sistem financiar global, active care pe termen mediu și lung vor aduce un venit pasiv în CBDC-uri care vor asigura traiul zilnic. Un alt tip de investiție bună este aurul, China în aceste zile acumulând tone de aur fizic. Așa cum spuneam, actuala criză este total  diferită de celelalte în care banii lichizi reprezentau valoarea, de data aceasta dolarul american fiind ciuruit efectiv și lipsit de valoare nominală și o dată cu el euro, yenul japonez, lira britanica care s-a aflat la 2 zile de colaps în urmă cu două luni, în mandatul “celebrei” Lizz Truss, premier pentru 45 zile, Banca Angliei acordând un împrumut Guvernului Angliei care urma să intre în incapacitate de plată privind plata pensiilor si salariilor (cam în toată lumea sistemul de pensii și salarii este în faliment, totul fiind plătit din împrumuturi).

Aceasta este noua ordine mondială și totul are legătură cu căderea dolarului american și implicit a Imperiului American, iar pentru ca lumea să aibă din nou încredere în noul sistem, se va discuta despre “aurul digital” care va fi legat de CBDC-urile emise de Bancile Centrale, în sensul că fiecare Bancă Centrală va fi obligată să dețină “aur digital” pentru a putea emite CBDC-uri. Vom asista la un transfer rapid de avere de la cei săraci la cei bogați care vor deveni mult mai bogați. Aurul fizic a fost depus de fiecare stat în marile Bănci Centrale ale lumii pentru a-și dovedi solvabilitatea pentru împrumuturile de la FMI, Banca Mondială etc., însă totul a fost o scamatorie a bancherilor care l-au sustras, în prezent depozitele de aur ajungând în posesia celor care dețin aceste bănci și nu va mai fi niciodată restituit țărilor deponente.

Acesta este și motivul pentru care se vorbește doar de aur digital pentru că aurul fizic este deja “pe mâini bune”. După cum știm, România a încercat pe mandatul lui Dragnea să aducă rezerva de aur aflată în Banca Angliei, în vistieria BNR, însă nu numai că nu a primit niciun răspuns oficial din partea autorităților engleze, dar toate ong-urile (despre care voi face un articol separat), politicieni, servicii s-au opus argumentând că în cazul repatrierii aurului, România nu mai poate atrage investiții și împrumuturi, lucru total fals, după cum am spus, odată cu implementarea noului sistem financiar global, aurul fizic va ieși din calcul fiind acaparat de către băncile respective, iar aurul digital (adică o alternativă care nu se compară cu ceva palpabil cum este aurul fizic) va demonstra solvabilitatea unui stat. Mulți încă nu au înțeles acest mecanism de confiscare a aurului de către marile familii (Rotschild, Rockefeller) care stau în spatele băncilor centrale.

Vremurile grele reprezintă cea mai mare oportunitate pentru asigurarea unui viitor lipsit de griji prin acțiuni și prin investiții corecte în tot timpul cât marea majoritate privește cazuri de covid si războaie la televizor, fiindu-le distrasă atenția de la ce monstru se naște odată cu trecerea economiei globale pe blockchain.

Herodot

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.