Sistemul sanitar românesc

SCURTĂ OPINIE ASUPRA SISTEMULUI SANITAR ROMÂNESC
Asta ar trebui să fie mantra fiecărui manager de spital: „Eficacitatea timpului doare. Când simți că timpul e eficace, te ia măiculița dracului!” spunea Petre Țuțea.
Dar asta ar însemna deja că pricep TIMPUL ca resursă. Nu doar una economică, ci și una intimă, timpul clipei fiecărei vieți a fiecărui pacient. Adică, singurul TIMP care contează și care, trecând, devine „eficace”, adică ucide. Și ca fiecare măsură care nu e luată la TIMP, ucide. Insă asta ar însemna că examenul de manager, în loc să fie un loc de joacă pentru juriștii de intreprindere și pentru politruci de duzină, ar trebui să conțină și cele 10 Porunci. Sau măcar Porunca a 6-a: „Să nu ucizi!”
Aș mai aduce aminte că Antoine De Saint Exupéry a spus: „Perfecțiunea e atinsă nu atunci când nu mai este nimic de adăugat, ci când nu mai este nimic de înlăturat.”
Pe cale de consecință, la cum merge voios sistemul sanitar românesc, în curând nu va mai rămâne nimic din el, deci nimic nu va mai fi de îndepărtat din ceva ce nu va mai fi, astfel încât vom putea și noi, laolaltă cu întreg corul poporului și partidelor, să exclamam extatic:
am atins perfecțiunea!
România găsește din nou, în premieră planetară, un mod ingenios de a atinge perfecțiunea acolo unde ceilalti nici măcar nu au început să o caute. Amin!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.