Despre final …

Lupta pentru suflet și contra duhurilor rele

Privesc cu tâmpă nedumerire cum cei aflați vremelnic în anumite poziții de influență (politică, financiară, de intelligence etc.) caută să-și justifice Trădarea ! Pe care evident că nu o identifică drept trădare, ci … șmecherie, descurcăreală, supraviețuire, etc. Dacă la urmașii lui Dinu Păturică nu am nicio pretenție, rămân blocat când văd multe personaje. Personaje cu certe veleități intelectuale și profesionale care își aruncă propriile diamante la porcii premergători infernului! Pentru ca de data aceasta, lupta nu mai este pentru carne și contra trupului! Lupta este pentru suflet și contra duhurilor rele ale văzduhului!

Sinuciderea eternă

Înțeleg complicitatea, înțeleg interesul! Dar nu pot accepta sub nicio forma sinuciderea eternă când știi cărui stăpân slujești și continui să o faci … Este de categoria circului absurdului să pretinzi inexistența lui Dumnezeu, … . unicul real fiind cel din Sfânta Treime, pentru mine ortodox – dar să faci totul pentru a-L combate!(Teatrul presupune artă)

Ce ni se cere!

Păi … oameni buni … dacă ni se cere să renunțăm la creștinism (arhaic, patriarhal, extremist, masculin, ireal etc.), … De ce echipele neomarxiste se grupează tot în jurul unor arhetipuri mistice?! Dacă a crede în Hristos înseamnă exaltare mistică, a crede în Moloch, Baal, wicca, IA, OZN-uri și alte manifestări ale ocultului … ce înseamnă?! Înseamnă ca ni se cere a renunța la unica noastră pavăză contra răului absolut!- A renunța la Sfânta Treime – și a rămâne total la cheremul forțelor progresiste ale printului înșelăciunilor! Translatând aceste metafore existențiale în realitățile cotidiene, ajungem exact la motivația trădării ! Atât de complet s-a exprimat aromânul nostru drag, Caragiale, când a spus că iubește Trădarea, dar îi urăște pe trădători!

Liberul Arbitru

Unica mea rugăminte pentru cei care L-au trădat este să înțeleagă ca cel mai mare cadou făcut de Dumnezeu omului si anume Liberul Arbitru, NU te scutește de consecințe ! Că de data asta, pecetea este cu adevărat ultima sudură aplicată sufletului nostru, după aceasta nemaiexistând nimic! Nimic, la modul de nimic absolut, de nimic concret, de neant, de nimic real si metaforic in același timp! Că mai degrabă poți găsi variante de a părăsi o gaură neagră decât de a evada din iad …

Marea iubire!

Eugen Ionescu în “Însinguratul” spunea ca “Mediocritatea noastră este aceea care ne determină să părăsim, să renunţăm. Marea iubire nu ştie ce înseamnă renunţarea, n-o cunoaşte. Ea nu se resemnează niciodată, căci resemnarea, la fel ca eşecul, e pentru mediocri.” … să renunțăm așadar la a ne complace în mediocritatea nonimplicării, în nepăsarea sinonimă cu făptuirea răului, în Trădarea absolută tradusă prin fuga de Dumnezeu ! Căci noi, fiind făcuți după chipul și asemănarea Domnului, fuga de El este echivalentă cu fuga de noi înșine ! Ceea ce este un dezastru atât spiritual, cât și moral, intelectual, mental, trupește și din toate punctele de vedere !

Nu te teme! 

În Sf. Evanghelie după Luca, cuvântul Domnului ne spune “Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia.” … vibrând pe lungimea de undă a Absolutului, găsim cel mai frumos îndemn la a nu renunța !

Găsim soluția revelată de Tatăl nostru chiar în ultimele noastre zile … inima sus, la El ! Și dacă noi Îl mărturisim pe Hristos și acesta o să ne mărturisească pe noi în fața lui Dumnezeu Tatăl la Judecata de Apoi! Să ne spălăm de păcate și să îmbrăcăm cămașa curată, a vieții! Să ne apărăm moștenirea lăsată de El la începutul veacurilor în țarina noastră și în credința noastră și în familia noastră venită de la mama și de la tata! Prin Tradițiile noastre trecutul trăiește în prezent și ne duce pe noi în viitor … la El !

                                                                                                                                               Pătru

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.