Noul an școlar binecuvântat

Noul an școlar binecuvântat la o parohie românească din München

Și în țară avem nevoie de astfel de școli

An de an la München, în luna septembrie sunt săvârșite rugăciuni de binecuvântare pentru copii și tineri, la început de an școlar. Anul acesta slujba de Tedeum a fost săvârșită duminică, 18 septembrie 2022, în Parohia „Nașterea Domnului” și „Sf. Parascheva” din München, de către părintele paroh dr. Alexandru Nan, protopop al Bavariei și diaconul Nicolae Canciu.

Cereri pentru copii și tineri au fost făcute și-n cadrul Sf. Liturghii. Mulți dintre aceștia, la momentul potrivit din Sfânta Liturghie, s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

 

Clericii au oficiat slujba de Te Deum, iar în cadrul Sfintei Liturghii au rostit mai multe ectenii pentru copii și tineri. Mulți dintre aceștia s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
Cursurile Școlii de Română a parohiei au fost reluate sâmbătă. Înscrierea copiilor se mai poate face atât la părintele paroh Alexandru Nan (pr.alexandrunan@yahoo.de), cât și la doamna profesoară Luminița Orha, coordonatoarea cursurilor (orhalumi@yahoo.com).

„În cadrul parohiei noastre funcționează din anul 2015 o Școală de Română (parohială), fiind oferite ore de Religie, Limb

a română, Istoria României, dar și alte activități cum ar fi: cor pentru cei mici, curs de chitară, cusut pe etamină, confecționatul mărțișoarelor”, a explicat părintele paroh.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.