
Să fii român e o onoare! – Reporter, ION COJOCARU
Octavian Goga a demisionat din funcția de prim ministru al României după 44 de zile (28 decembrie 1937 – 10 februarie 1938), motivând că evreii pe care-i avea în spate ca secretari de stat, îi dictau ce să zică și ce să facă. Deoarece nu i-a putut înlătura, pentru că nu avea nici un sprijin, și-a dat demisia.”
Aceeași situație este și acum în România anului 2025
Nu se știe dacă acum sunt numai evrei, dar nimeni nu-și dă demisia, nimeni nu ia taurul de coarne, ci execută orbește tot ce li se dictează, deoarece absolut toți sunt incompetenți, corupți, penali.
Sunt aleși și pregătiți cu mult timp înainte. Sunt aleși anume să compromită România și poporul român, să o distrugă pe toate planurile.
Despre Octavian Goga, numai de bine
„Octavian Goga ca mesager al aspirațiilor naționaliste ale românilor transilvăneni a adoptat o poziție critică față de exploatarea la care erau supuși țăranii din România și față de guvernanții de atunci ai României prin articole publicate în revista „Țara noastră”
Ca o consecință a acestor atitudini, Goga a fost deținut în iarna anului 1911 timp de o lună în penitenciarul din Seghedin, după doi ani, în 1913, fiind arestat din nou, la Seghedin.
Izbucnirea Primului Război Mondial
După izbucnirea Primului Război Mondial, Goga stabilit în România, a continuat lupta pentru alipirea Transilvaniei la România și pentru desăvârșirea unității statale române. S-a lansat într-o amplă campanie publicistică în ziarele „Adevărul” și „Epoca” asupra situației fraților de peste Carpați, supuși la persecuții.
Ardealul nu poate cădea
La întrunirea organizată de „Liga politică a tuturor românilor”, la București, în ziua de 15 februarie 1915, declara: „Pentru jertfa de mâine am trecut granița, să venim în Țara Românească. Noi ne-am pierdut țara, noi ne-am pierdut patria, dar avem încă capetele noastre. Vi le dăm dumneavoastră, faceți ce vreți cu ele. Ele pot să cadă, Ardealul nu poate cădea“.
Condamnat la moarte în contumacie
Din cauza activității sale politice în România, guvernul maghiar de la Budapesta i-a intentat lui Goga – ca cetățean austro-ungar – un proces de înaltă trădare, fiind condamnat la moarte în contumacie. S-a înrolat în armata română și a luptat ca soldat, în Dobrogea fiind nevoit apoi să părăsească România, În vara anului 1918 s-a constituit la Paris „Consiliul național al unității române”, forum de presiune asupra marilor puteri pentru obținerea unității statale românești. La începutul anului 1919, Goga s-a reîntors în România Mare.
Octavian Goga a fost preşedinte al Societăţii Scriitorilor Români (1924-1925). În 1932, a primit titlul de Doctor Honoris Causa, pentru activitatea sa publicistică.
Reporter, ION COJOCARU
Activitatea politică a lui Octavian Goga
https://ro.wikipedia.org/wiki/Octavian_Goga
https://primaria-rasinari.ro/despre/personalitati/octavian-goga/
https://cipriandemeter.ro/2024/06/15/octavian-goga-vocea-nemuritoare-a-unei-natiuni-deziluzionate/
Fii primul care comentează