SCURTĂ ANALIZĂ
Avocata vieneză Dr. Maria Barki este specializată printre altele în drept penal și civil. Deja în urmă cu doi ani ea a semnalat o monstruozitate în legislația UE. Concret ea a declarat la acea vreme: „Cât de mult încalcă Uniunea Europeană drepturile și libertățile fundamentale elementare; Ne arată în mod înspăimântător faptul că UE acceptă atât pedeapsa cu moartea cât și dreptul de a ucide oameni în caz de răscoală sau revoltă.
Afirmația asta trebuie să-l electrizeze pe fiecare eruopean. Chiar așa stau lucrurile sau Dr Barki doar răspândește teorii ale conspirației despre uniunea de state atât de umană, filantropică și obsedată de valori?
EXPLICAȚII PRIVIND CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE
Realmente avocata atrage atenția asupra explicațiilor privind Carta Drepturilor Fundamentale și adoptarea articolului 2 din Protocolul nr.6 al Comisiei Europene pentru Drepturile Omului. Literalmente, Convenția Europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale Secțiunea 1 Drepturi și libertăți, Articolul 2, Dreptul la viață alineatele 1 și 2, prevede în primul rând:
DREPTUL LA VIAȚĂ
Dreptul la viață al oricărui om e protejat prin lege. Nimeni nu poate fi omorât intenționat, cu excepția executării unei sentințe de CONDAMNARE LA MOARTE pronunțată de un tribunal pentru o infracțiune pentru care legea prevede pedeapsa cu moartea.
In al doilea rând: „O ucidere nu va fi considerată drept o încălcare a acestui articol, dacă e cauzată de folosirea forței strict necesare pentru:
- a apăra pe cineva împotriva violenței ilicite;
- pentru a aresta pe cineva în mod legal sau pentru a împiedica evadarea unei persoane care a fost privată în mod legal de libertate;
- pentru a REPRIMA în mod legal o REVOLTĂ sau o INSURECȚIE. „
PEDEAPSA CU MOARTEA ABOLITĂ CU EXCEPȚII
Deși în versiunea din 28.04.1983 a protocolului menționat scrie că pedeapsa cu moartea este abolită, totuși, în ceea ce privește timpul de război:
„Un stat poate prevedea în legislația sa pedeapsa cu moartea pentru acte comise în timp de război sau de amenințare iminentă de război; această pedeapsă nu poate fi aplicată decât în cazurile prevăzute de lege și în conformitate cu dispozițiile acesteia (…)„ .
In consecință, și în acest sens, statele UE pot deci impune PEDEAPSA CU MOARTEA pentru acte comise în TIMP DE RĂZBOI sau de AMENINȚARE IMINENTĂ DE RĂZBOI. De asemenea UCIDEREA este permisă pentru a REPRIMA o REVOLTĂ sau o INSURECȚIE.
CONSTATĂRI
Pe bună dreptate, Dr Eva Maria Barki constată de aceea:
„Menținerea pedepsei cu moartea și justificarea uciderii oamenilor în timpul unei revolte sau insurecții, reprezintă o încălcare a celui mai fundamental drept la viață. Adevărata problemă o reprezintă încălcarea sistematică de către UE a drepturilor fundamentale de bază ale cetățenilor și a drepturilor de suveranitate ale statelor. De ce nu protestează nimeni împotrivă la asta?
Deși Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, atât de lăudată, afirmă: „Demnitatea omului este inviolabilă. Aceasta trebuie respectată și protejată. Fiecare om are dreptul la viață. Nimeni nu trebuie să fie condamnat la pedeapsa cu moartea sau executat,“
Cu toate acestea, după cum s-a arătat, sunt permise EXCEPȚII de la acest lucru, privitor la pedeapsa cu moartea în timp de război sau uciderea cetățenilor în timpul revoltelor.
MAI PUȚINĂ SUFERINȚĂ
Încă din 2008 UE și-a anunțat obiectivele și poziția politică cu privire la abolirea pedepsei cu moartea la nivel mondial. Ea a insistat asupra respectării unor standarde minime în țările în care există pedeapsa cu moartea și a cerut printre altele:
„La executarea pedepsei cu moartea, trebuie să se aibă grijă să se provoace cât mai puțină suferință posibil. Executarea nu trebuie să aibă loc în public sau în orice alt mod umilitor.”
Acest gest uman ar trebui, prin urmare, să-i privească și pe acei europeni care, în ciuda tuturor justificărilor false, sunt uciși sau executați, de exemplu, în timpul revoltelor populare. În plus trebuie să ne punem întrebarea:
De ce a considerat UE, din capul locului, că este necesar să includă aceste excepții? Se așteaptă eurocrații la un război civil, la o revoltă a popoarelor?! Realizator: AUF 1
Eva Maria Barki, declarata -persona non-grata- de Guvern, revine in Romania
https://civilek.info/de/2022/06/04/eva-maria-barki-die-fur-den-hafen-verantwortlich-ist/
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/http://ier.gov.ro/wp-content/uploads/2018/11/Conven%c5%a3ia-pentru-ap%c4%83rarea-drepturilor-omului-%c5%9fi-a-libert%c4%83%c5%a3ilor-fundamentale.pdf
Fii primul care comentează