Curat murdar, coane Fănică!

PRINCIPII

Privesc siderat cum toate principiile cu care am fost educat și crescut … responsabilitate, asumare, implicare sunt pur și simplu călcate in picioare și terfelite ca și cum nu există! Și … de către cine?!

Exact de cei puși în poziții anume să dezvolte astfel de abilități manageriale și să îngrijească de binele comunității, de dezvoltarea urbei. Căci … urbea este un concept mai larg, general și generos care cuprinde primarul unui sat, directorul unei instituții sau chiar președintele unui stat!

PROBLEMA ROMÂNIEI

Și aici ajungem la marea problemă a României de astăzi … nu mai există niciun lider de urbe căruia sa-i pese de “turma” sa! Odată cu asasinarea mișeleasca a lui Nicolae Ceaușescu, în România, principiul de “tătuc” a intrat într-o disolutie haotică promovându-se exclusiv ruperea de Centru. Inițiativa locală ascunde în larga majoritate doar apariția unor lupi hămesiți ce se sfâșie pentru resursele locale. Însă toate aceste tendințe centrifuge slăbesc energia coagulantă și duc inexorabil la plasarea extremităților pe o rută echivalentă cu despărțirea definitivă!

MASCA DEMOCRAȚIEI DE TIP EUROPEAN

Și, probabil ca asta e si scopul pentru care în România este atacat orice principiu coagulant și lăsată la liber disoluția, anarhia și haosul, evident bine mascate sub masca democrației de tip european! Neoliberalismul promovat într-un mod patologic în managementul urbei ne situează în poziția în care nu putem să dăm ceea ce i se cuvine nici lui Dumnezeu și nici Cezarului!

SOLUȚIA

Soluția? Simplu! Oameni cu credință în Dumnezeu și cu sentimente patriotice, doritori să se implice în protejarea Țării și a resurselor urbei! Un “lider” care își petrece 75 % din mandat în vacanțe, nu merită nici cetățenia statului care îi plătește într-o prostie de-a dreptul sinucigașă dezmățul turistic!

RESPONSABILITATE, ASUMARE, IMPLICARE

Să revenim la a deveni “oameni de stat” care trăiesc și cred în principii și pentru care creșterea și dezvoltarea “Ogorului” nu reprezintă slogane și propagandă! Să revenim la responsabilitate, asumare și implicare!

                                                                                                                                                         Andrei Grumezescu, 18.07.2023

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.